Η Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της  σκοπό έχει την προαγωγή της καρδιολογίας με εξειδίκευση στην διαγνωστική και επεμβατική αρρυθμιολογία, την προώθηση και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με την ηλεκτροφυσιολογία, την χορήγηση υποτροφιών για την μετεκπαίδευση των καρδιολόγων σε κέντρα ηλεκτροφυσιολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς και την ενημέρωση των γιατρών και των ασθενών σε θέματα σχετικά με την αρρυθμιολογία.

Στο ήδη πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο, η Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία μετρά τρία Αρρυθμιολογικά Συνέδρια με πολύ μεγάλη προσέλευση συνέδρων, ενώ το 2018 προγραμματίζει και το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο της με καλεσμένους καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα. Στα συνέδρια εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες και οι σχολιασμοί υψηλού επιπέδου από έγκριτους καρδιολόγους σε όλο το φάσμα της σύγχρονης αρρυθμιολογίας.

Οι σύνεδροι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσα από την παρουσίαση   περιστατικών ασθενών με ταχυκαρδία, αλλά και περιπτώσεων ασθενών με μυοκαρδιοπάθειες. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις για την αντιπηκτική αγωγή στην κολπική μαρμαρυγή, τον αιφνίδιο θάνατο, τις κοιλιακές ταχυκαρδίες, τα κλινικά προβλήματα με τις συσκευές διαχείρισης καρδιακού ρυθμού και όλα τα νεότερα δεδομένα για τις συσκευές διαχείρισης καρδιακού ρυθμού.

Στοίχημα κάθε χρόνο αποτελεί η διαδραστικότητα στη διάρκεια των διαλέξεων με τους καρδιολόγους να ψηφίζουν σε σύστημα ψηφοφορίας (poll) μέσω web κάνοντας χρήση τα κινητά τους κι επιλέγοντας τις σωστές απαντήσεις.

Ένας από τους λόγους επιτυχίας των συνεδρίων είναι η παρουσίαση των περιστατικών με σχετικά εύκολο τρόπο με αποτέλεσμα οι καρδιολόγοι να κερδίζουν σε γνώση και εμπειρία από τη διαχείριση ασθενών με αρρυθμιολογικά περιστατικά.

Τα συνέδρια μοριοδοτούνται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.